Za originálne kuchárske recepty udelili richtárske varešky

16.10.2007 Poprad

Štrbské Pleso 16. októbra (TASR) - Prvých päť richtárskych varešiek za víťazstvo v úvodnom ročníku rovnomennej celoslovenskej kuchárskej súťaže pracovníkov samosprávy získali za originálne recepty dve ženy a traja muži.
\"Vyberali sme z 38 receptov, ktoré poslali do redakcie časopisu Spravodajca územnej samosprávy poslanci, starostovia, primátori a pracovníci úradov. Niektoré boli naozaj originálne nielen z pohľadu ingrediencií, ale aj jazyka. Primátorka Medzeva Valéria Flachbartová poslala niekoľko receptov miestnych špecialít v nárečí tamojšej nemeckej menšiny, \" uviedla pre TASR členka poroty Monika Jurčová zo spoločnosti Calypso v Košiciach.
Ďalšie richtárske varešky porota prisúdila starostke obce Dobrá Niva Marte Sýkorovej, starostovi mestskej časti Košice-sídlisko Ťahanovce Cyrilovi Betušovi, primátorovi mesta Vrbové Ivanovi Borovskému a predsedovi Prešovského samosprávneho kraja Petrovi Chudíkovi. Víťazov budú \"dekorovať\" na záver prvého dňa 16. Jesennej konferencie pre územnú samosprávu, ktorá sa začala dnes popoludní v hoteli Patria na Štrbskom Plese.
Program trojdňovej konferencie je orientovaný na problematiku finančného riadenia obcí, prípravu samosprávy na zavedenie eura, legislatívu a prax v nakladaní s komunálnym odpadom a ďalšie aktuálne témy. \"Pamätali sme aj na manželky starostov a primátorov, pre ktoré sme pripravili miniprogram nazvaný Prvé dámy obcí a miest, \" doplnila Jurčová.
 

Vyberte región